Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc odio purus, tempus non condimentum eget, vestibulum.

Top

Skagen schilders

 

Braamt, 22 juli 2022

We zijn afgelopen maand in Denemarken geweest. Daar onder andere in Jutland gestaan  op een camping die uitkijkt op het Mariager fjord. Echt prachtig daar. Vandaar uit een dagje in  Skagen geweest. Dat stond al een tijdje op mijn verlanglijstje, vanwege de groep schilders die eind 19de eeuw daar zijn neergestreken. Ze schilderen het gewone dagelijkse leven wat me zo aanspreekt. Er gaat een mooie sfeer vanuit, van veiligheid, geborgenheid, gezinsleven, gezelligheid en saamhorigheid. Mensen die om elkaar geven.

Prachtig dorpje ook met mooie gele huizen en we hadden prachtig weer wat zo bij de sfeer past. Aan het einde van de vakantie op de terugweg naar huis in Aabenraa nog een klein privé museum bezocht (kunstmuseumpanbo.dk) met ook daar prachtige schilderijen van de Skagenschilders. Bijzonder om daar te zijn. Met de eigenaar van het museum uitgebreid gesproken. Als timmerman begonnen. Een goed lopend bedrijf opgebouwd en is door zijn geschiedenis leraar geïnspireerd op Deense kunst.

In september ga ik weer eens exposeren. Volgende week kennismaken met de ruimte in de Kunstkelder in het gemeentehuis van Putten. Ik doe dit samen met Else Kaiser (schilderkunst) en Wim Nijman (glaskunst). Betekent komende weken kijken welke werken ik meeneem en nog ga maken.

Post a Comment