Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc odio purus, tempus non condimentum eget, vestibulum.

Top

Nieuwe website

Braamt 15 februari 2021

Dit is mijn eerste verhaal op mijn eigen website dat net is ontwikkeld door mijn jongste zoon. Ik ben er blij mee. Ik kan nu meer mensen laten zien wat ik zoal schilder en wat ik tegenkom en beleef tijdens het schilderen en het voorbereiden daarvan. Ik schrijf dit in mijn “atelier”, een heerlijke werkkamer met van alle kanten licht, ook vanaf het noorden. Ik hou sinds 2012 een schilderdagboekje bij. Alle verhaaltjes die ik daarin heb opgeschreven heb ik daaruit overgenomen en in dit blog geplaatst, voor de liefhebber.

De afgelopen tijd best wel veel geschilderd, nu het winter is en er buiten niet zo veel te doen is. Zo stonden er nog een paar schilderijen waar ik aan begonnen was, maar even had weggelegd, omdat ik er niet tevreden over was of even geen zin had om er mee verder te gaan. Die ben ik nu aan het afmaken.

Een ander schilderij gaat over een vrouw en een man op een bankje in het Vigeland park in Oslo op een zonovergoten dag heerlijk in het groene gebladerte. Ze zitten bij het beeldje “Verwonderd”. Een joods meisje Ruth Maier heeft model gestaan voor het beeldje, dat in 2007 is geplaatst, nadat haar dagboeken over de oorlog uit de vergetelheid zijn gehaald. Ze is in 1942 omgekomen in Auschwitz.

Post a Comment